Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΣΤΡΟΦΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ Α' ΦΑΣΗ!!! "Ετσι το λένε ...τώρα"!!


Μετά το ..κράξιμο των πολιτών στα κοινωνικα δικτυα για την κατάσταση στη Στροφή Τσεκούρα, η Περιφέρεια μετά απο 2 χρόνια χωρίς εργασίες προσπάθησε να δικαιολογήσει τα ...αδικαιολόγητα!!

Σε ενα εργο το οποίο είναι ...παρατημένο 2 χρόνια τουλάχιστον ημικατασκευασμένο και πολύ επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια με ανακοίνωση η Περιφέρεια "θυμήθηκε" να μας ενημερώσει οτι ..."τελείωσε η πρώτη φάση!!!

Δείτε την ανακοίνωση-δελτίο τύπου και σχολιάστε αναλόγως.....


Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανακατασκευής

της «στροφής Τσεκούρα»

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών ανακατασκευής του οδικού δικτύου στη θέση «στροφή Τσεκούρα» της ΕΟ77, στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Περιοχής Δήμου Χαλκιδέων», προϋπολογισμού €1.200.000 που εκτελείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τη σχετική εγκεκριμένη μελέτη του Δήμου Χαλκιδέων.


Έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί, η παράπλευρη στο επικίνδυνο τμήμα της στροφής Τσεκούρα οδός μήκους 430 μ. και πλάτους 5,5 μ., οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων, δικτύων αποχέτευσης, κρασπεδονησίδας διαχωρισμού της εν λόγω οδού από τη Λεωφ. Γ. Παπανδρέου, η ασφαλτόστρωση, ο ηλεκτροφωτισμός με 16 στύλους Η/Φ και η σύνδεση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Τις τελευταίες ημέρες, εκτελέστηκαν εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας μήκους 334 μ. στο έρεισμα της κύριας αρτηρίας (Λεωφ. Γ. Παπανδρέου), αλλά και ενισχυμένης κατακόρυφης σήμανσης (προειδοποίησης επικινδυνότητας σε συνδυασμό με όριο ταχύτητας 40χλμ/ώρα), και εν συνεχεία θα γίνει η προβλεπόμενη διαγράμμιση στο ανωτέρω τμήμα σε μήκος 430 μ. 

Βασικός στόχος των ανωτέρω παρεμβάσεων είναι η ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, τόσο για τα διερχόμενα οχήματα όσο και για τους πεζούς, και η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τονίζεται ότι, τα εν λόγω μέτρα είναι προσωρινά και θα ισχύουν έως ότου εκκινήσει η τελική φάση υλοποίησης της εγκεκριμένης μελέτης του έργου που περιλαμβάνει παρεμβάσεις επί της κύριας αρτηρίας (Λεωφ. Γ. Παπανδρέου), αφού πρώτα ολοκληρωθεί από τον Δήμο Χαλκιδέων η διαδικασία των απαλλοτριώσεων που αφορούν τμήματα των γειτνιαζουσών ιδιοκτησιών με την κύρια αρτηρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου